
مزایای اجرای دیوار سبز
- در نقاطی که امکان توسعه سطوح سبز افقی در فضاهای شهری محدود و یا ناممکن است فضاهای سبز عمودی می توانند بازده اکولوژیکی مشابه ای را جهت تلطیف شرایط نامناسب محیطی بوجود آورند .
- دیوار سبز از نظر زیست محیطی برای صرفه جویی در مصرف انرژی ، اقتصاد ، مباحث اجتماعی ، روان شناسی ، فرصت های تفریحی ،کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، پیش گیری از ایجاد جزایر گرمایی ، بهبود کیفیت هوا، آب و جنبه های زیباشناسانه و هنری دارای کاربردهای وسیع و مزایای قابل توجهی است.
- دیوار سبز دارای تاثیرات اکولوژیکی و تاثیرات فضایی – محیطی است. تاثیرات اکولوژیکی دارای اثراتی همچون آلودکی صوتی ،کاهش آلودگی هوا ، افزایش سرانه فضای سبز ، تولید اکسیژن بیشتر و کاهش ذرات گرد و غبار می باشد.
- از دیگر تاثیرات دیوار سبز در تلطیف هوا تاثیرات فضایی – محیطی است که خود اثراتی چون تاثیر بروی رفتار انسان ها و پویایی ذهنی و و رفتاری آن ها وافزایش کیفیت محیط زیست را در پی دارد.
- فناوری دیوار سبز علاوه بر اینکه به ما اجازه می دهد در فضاهای محدود تنوعی از گیاهان را داشته باشیم مزایای دیگری نیز دارد . از جمله این که گیاهان در حال رشد روی داربست ها یا آلاچیق ها می توانند باعث ایجاد سایه و تعدیل گرمای هوای شهر و منازل مسکونی شوند همچنین جلوه های بصری زیبایی را فراهم می آورند (فصلنامه ایران شهرساز ، ۴۱ و ۴۲ ).
انواع دیوار سبز اجرایی در ایران
۱-دیوار سبز مدولار:این داربستها، داربستهای فلزی بسیار سبکی از جنس استیل گالوانیزه هستند که یا بر دیوار بنا قرار گرفتهاند و یا دارای سازه مستقل خواهند بود که گیاه بالا رونده را نگاه میدارند. به این پانلها همچنین میتوان فرم داد تا اشکال و منحنیهای مورد نظر را ایجاد نمایند.
این سیستم مدولار به دلیل سختی پانلها میتواند بین قسمتهای مختلف ساختمان پل زده و یا به عنوان دیوارههای سبز مستقل به کار گرفته شوند.
۲-دیوار سبز کابلی: سیستم کابلی برای نگهداری ازگیاهان رونده پر شاخ و برگ و با رشد سریع بکار میرود .سیستم کابلی از یک سری توپی، غالباً از جنس فولاد ضد زنگ تشکیل شده، که قابلیت عبور کابلها و کشش و انقباض آنها از میان یکدیگر را جهت شکل گیری شبکه مورد نظر فراهم کرده، تکیه و حامل گیاه مورد نظر میباشد.
توپیها به کمک پیچی که از میان سوراخ مرکزی توپی عبور میکنند به سطح دیوار نصب میشوند..
۳-دیوار سبز شبکه ای: سازه بسیار سبکی است که حائلی از شبکههای فولادی برای گیاهان بالارونده ایجاد نموده که این حائل به دیوار یا به سازه ساختمان متصل میشود.شبکه های سیستمیاغلب برای نگهداری از گیاهانی که رشدی آهسته داشته، و به پشتیبانی بیشتری نیاز دارند، کاربرد دارند.
سیستمهای شبکه توری انعطافپذیر تر از سیستم کابلی بوده و قابلیت طراحی متنوع تری را دارند.
۴-نمد پلیمری: تجسم طرح شامل سیستم کاشت در روشی است که گیاهان زنده بر روی یک سطح عمودی کشت میگردند. این سیستم شامل یک پارچه نمدی پلیمری با قابلیت زهکشی مناسب میباشد که به شکل مشخصی تا خورده بر روی قاب زیرساخت قرار میگیرد؛
به نحوی که یک یا چند گلدان یا محفظه برای کشت عمودی به صورت ردیفی با جیب رو به بالا ایجاد گردد. گیاه در غلاف اولیه قرار گرفته و در این محفظهها کشت میگردد. این روش سیستم جدیدتر نصبت به دیگر سیستمهای اجرای دیوار سبز است و دارای مزایای بیشتری نصبت به روشهای گذشته میباشد.
از مزایای این سیستم نصبت به سایر سیستمها میتوان به سبکی سازه دیوارسبز، تعویض و تغییر آسان گیاهان، تهویه مناسب ریشه گیاهان، سیستم زهکشی قوی تر، آزادی عمل در انتخاب گیاهان مختلف و.. اشاره کرد.
۵-دیوار سبز هیدروپونیک: در این روش بستر کشت بر پایه آب میباشد به عبارتی خاک دیگر وجود ندارد و آب کلیه مواد غذایی این دیوار زنده را تأمین مینماید. از ویژگیهای این روش استفاده از تنوع بیشتر گیاهان، ضخامت کم، سبک و امکان نقش پذیری میباشد به عبارتی طرح مد نظر کشیده شده و سپس گلها و گیاهان نصب میگردد.
دیوار سبز هیروپونیک بسیار جذاب بوده و مجهز به سیستم تأسیساتی میباشد که به صورت هوشمند مواد غذایی را به گیاهان تزریق مینماید. جالب توجه است که سابقه ایجاد و استفاده از تفکرات روش هیدروپونیک به ایران باستان برمی گردد.
6-ساختار دیوار سبز ماتریکسی :ماتریکس در لغت به معنای ساختاری مستطیلی شکل است که در ردیفها و ستونهای مرتب و متناسب قرار گرفته است.این ساختار ابتدا در ریاضی مطرح شد و سپس وارد علوم دیگر شد.این آرایش خاص که دارای الگویی مستطیلی شکل است در ابعاد و شکلهای مختلف مورد استفاده قرار میگرد. یکی از علومی که از این ساختار در طراحیها و ایده های خود استفاده کرد،مهندسین معماری و طراحان داخلی و منظر هستند. یکی از ایده های مطرح شده در منظر شهری و طراحی داخلی، دیوار سبز است. دیوار سبز ماتریکسی سازه هایی گیاهی هستند که با استفاده از گیاهان طبیعی یا مصنوعی ساخته میشوند.دیوارهای سبز در قسمتهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده میشوند این دیوارها علاوه بر نمای طبیعی هرکدام دارای ساحتار و آرایش منحصر به فرد خود می باشند. طراحان داخلی با توجه به اندازه ی دیوار و نمای داخلی اقدام به طراحی دیوار مورد نظر میکنند.
اجرای دیوار سبز ماتریکسی
به طور مثال دیوار سبز ماتریکسی ،فنسی،هیدروپونیک، گدانی، مدولار، بالا رونده ی نما و کابلی. دیوار سبز ماتریکسی یکی از آرایشهای ساده در عین حال پر طرفدار از دیوار سبز است. در دیوار سبز ماتریکسی ، سازه به صورت مستطیل ساده بر روی دیوار قرار میگیرد و با توجه به نوع گیاهان به صورت شبکه ها یی در ردیفها و ستونهای منظم است.هرکدام از این ستون ها میتوانند شامل گیاهی خاص باشند.حتی میتوان فقط یک ستون افقی یا عمودی داشت.در این روش شما تا حد زیادی در فضای اطراف خود صرفه جویی کرده و همچنین چون به صورت عرضی یا طولی قرار میگرد علاوه بر زیبایی و ایجاد نمایی نوین باعث قرار گیری گیاهان در نظم خاصی شدهو در فضاهای کوچک نمایی غیر جاگیر بوجود می آید.در این آرایش،گیاهان دارای سیستمهای خاک و آبرسانی هستند.
قیمت باکس های دیوار سبز ماتریکسی
در این دیوار آبرسانی باید به صورت شبکه ای طراحی شود.
تا علاوه بر ایجاد سیستمی منظم،در روند تغذیه آب و مواد معدنی دچار مشکل نشود.
آبیاری در این شبکه به صورت قطره ای صورت میگیرد.
که هم به تمامی مناطق و گیاهان به طور مساوی و متناسب آبرسانی صورت گرفته.
هم در مصرف آب صرفه جویی می شود.
این نوع دیوار نیز هدف بوجود آوردن نمایی زیبا، با فضای مناسب.
در نظر گرفتن موضوعات زیست محیطی است.
با توجه به طراحی دیوار که به صورت افقی و عمودی است.
موارد عایق بودن حرارت و انرژِی نیز مطرح میشود.
این آرایش دیوار،آرایشی نوین است که با طراحی های مدرن و دیجیتال به هم آمیخته است.
نصب دیوارسبز
نصب و اجرای دیوار سبز بدلیل روش اجرای و مدولار و پرتابل بودن بسیار ساده می باشد. دیوار سبز کابلی: در این روش ابتدا اسکوب هایی از جنس استیل بر روی دیوار مورد نظر با فواصل معین طبق طرح ، نصب شده سپس سیم های روکش دار با ضریب حرارتی پایین و مخصوص دیوار سبز فعال کابلی، از داخل اسکوپ ها رد شده و پس از بافته شدن طبق طرح مورد نظر، فلاور باکس های مخصوص دیوار سبز با توجه طرح، نصب و سپس کاشت گیاهان انجام می گیرد.
دیوار سبز مدولار: در این روش فلاورباکس های مخصوص دیوار سبز مدولار بر روی دیوار با فواصل معین و از پیش تعیین شده طبق طراحی صورت گرفته، بر روی دیوار نصب و سپس کاشت گیاهان انجام می گیرد.
دیوار سبز حجمی: این دیوار سبز به معنی واقعی کلمه مدولار بوده ، متشکل از فلاور باکس هایی به ابعاد ۳۰*۸۰ می باشد که با توجه به طرح و ابعاد و اندازه مورد نظر بصورت شطرنجی بر روی یکدیگر قرار گرفته، بست و اتصال خورده و نصب آن توسط تیم متخصص ایران روف گاردن انجام می گیرد.